Sint-Amandusschool Meulebeke

Een warm nest geeft kinderen vleugels

Leerlingenraad 2017-2018

Vandaag kwamen de leerlingen van de leerlingenraad voor de eerste keer samen : Lune, Jarne, Michiel, Elize, Maïte, Saber, Renaud, Bo, Mari, Chanel, Ilian,  Djuan, Jelle, Maïté, Justien, Bodhi en Gauthier. Ze formuleren fijne voorstellen, luisteren naar elkaar, motiveren hun voorstellen, wegen voor- en nadelen af,…. en trekken morgen naar de klas met een boeiend verslag van onze eerste bijeenkomst!

Eetlokaal op het schepencollege!!!!

De zesdes trokken vandaag naar het gemeentehuis en vroegen de burgemeester en schepenen om de actie ‘Eet lokaal’ te steunen en mee te helpen om het klimaat te verbeteren, de CO2-uitstoot te verminderen, aandacht te hebben voor de boeren uit het zuiden die soms slecht behandeld worden en veel te weinig betaald worden en om de lokale boeren en handelaars te steunen! Daar deden de burgemeester en de schepenen graag aan mee!!! Ze smulden van de  lekkere lokale appelen en peren!! Van harte bedankt!!!!!

Regenboogmoment oktober

Gelijke kansen voor elk kind over de hele wereld! Het tweede leerjaar bracht het facet “sociale rechtvaardigheid” in de kijker.

Wally en Wenda lieten ons meereizen naar Japan. Interessant om te zien hoe daar heel andere gebruiken de gewoonte zijn.

In de talentenshow gaven Lune, Diewke en haar vriendinnen, en enkele meisjes uit 5A het beste van zichzelf in muziek en dans.

Tenslotte zongen we uit volle borst het schoollied.

Klik hier voor alle foto’s.