CWRM

Alle kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar hebben een beeldje gemaakt als aandenken aan één van de 600 000 slachtoffers van WO I. Deze worden momenteel tentoongesteld in het provinciedomein de Palingbeek in Zillebeke.  Werkelijk de moeite om te bekijken! Voor meer foto’s, klik op de foto hierboven.

Met het groene groepje aan de slag!!

Vrijdag werd goed gewerkt in ’t Groen Plekske : de laatste wilgen werden gesnoeid, verhakseling werd verdeeld, de wilgeniglo werd bijgewerkt, de minituintjes werden klaar gemaakt voor de lente, … We namen ook enkele nestkastjes weg zodat alleen het nestkastje met camera overblijft. Zo hebben we meer kans op meesjes in dat nestkastje en is er ook meer voedsel voor de mogelijke jongen. We blijven hopen op meesjes!!!! Klik voor meer foto’s op de collage.

Start to run

De weergoden waren ons niet gunstig gezind. Daarom namen we dit jaar onze start in de sportzaal. Proficiat aan alle deelnemers! Ook dit jaar gaan we er weer voor. 10 weken lang onder deskundige leiding van trainer Geert en het toeziend oog van enkele leerkrachten. Klik op de foto en bekijk het volledige album!

Nestkastje met camera

XperiBIRD.be is een educatief netwerk, waarbij scholen over heel België mezen op hun nest volgen. Een tijdje geleden ontvingen we een grote doos met daarin een nestkastje en een camera. Het kastje werd opgehangen in ’t Groen Plekske en vorige week installeerden we de camera in het nestkastje en…. jawel we hadden reeds verschillende keren bezoek van meesjes!!!! Je kan het leven in het nestkastje volgen via livestream op onderstaande link

https://www.youtube.com/channel/UCP9paYol8djHooj0UfXPYAg

de foto’s die door de camera worden genomen kan je bekijken door te klikken op volgende link :  https://photos.app.goo.gl/MRI8K8LJ08OBtQor2

De moeite waard!!!!