Sportieve klasgenoten

Dertien van onze klasgenoten zijn aangesloten bij een sportclub. De jongens spelen voetbal bij KFC Meulebeke of zelfs bij KV Oostende, basketbal bij BC Euro Tielt of hockey in Ieper. Dansen, onder meer bij Folle et Fou, en ballet zijn de favoriete bezigheden bij de meisjes. Woensdag mochten we over onze sportieve hobby vertellen in de klas. Over waarom we voor die sport gekozen hebben, de trainingen en wedstrijden. En wie onze idolen zijn. Voor deze Dag van de Sportclub trokken we ook onze sportkleren aan.

Alle foto’s zie je in dit album:
Fotoalbum: Sportieve klasgenoten

Strapdag

Op vrijdag 17 september was het Strapdag. In ‘strappen’ zitten twee woorden: trappen en stappen. Heel wat leerlingen versierden hun fiets of step om naar school te komen. ‘s Morgens reden we een parcours op de speelplaats. Wie te voet komt, mocht de schooltas met versieringen aankleden. Strappen is vooral gezond, en nog goed voor het milieu ook.

Meer foto’s zie je in dit album. Of kijk op de startpagina van de website van de school.
Daar vind je nog meer…
Fotoalbum: Strapdag

Creatief met verf en wol

Verf, penselen, papier, wol en een telefoonboek. En natuurlijk ook onderlegbladen, vodden en emmers gevuld met water. Dat hadden we nodig om anderhalf uur creatief bezig te zijn. Kleur een woldraad met verf, stop die in een samengevouwen tekenblad en leg dat tussen een telefoonboek. Trek het draadje er voorzichtig uit en… bewonder de verrassende figuren in allerlei kleuren. Nog eens iets om thuis te doen als het slecht weer is?

Alle groepjes en enkele kunstwerken bekijken? Klik hier op de link naar het album.
Fotoalbum: Creatief met verf en wol

Sportnamiddag

Dinsdag beleefden we een sportieve namiddag. We mochten het materiaal van enkele spelemmers even uitproberen. We speelden een partijtje hockey. Op de stelten was het moeilijk om ons evenwicht te bewaren. Er was ook tafeltennis, trefbal, voetbal en tafelvoetbal. De spelletjes Uno of Twister vonden we ook heel leuk. Vanaf donderdag 9 maart mogen we elke voormiddag en namiddag tijdens de speeltijd het materiaal van de spelemmers gebruiken. Alleen als de speelplaats droog is. Dan wordt ook de groene vlag uitgehangen. Nu maar hopen dat het nog lang mooi weer blijft.

Wil je alle foto’s van onze klas zien? Klik dan op deze link.
Fotoalbum Sportnamiddag klas 4c

Alle foto’s van de drie klassen vind je hier.
Fotoalbum Sportnamiddag, alle klassen van het vierde

Leren typen

Vrijdag hebben we voor het eerst echt leren typen. We zetten eerst onze vingers op de juiste toetsen. Met een online programma moesten we lettergroepen met de jklm en fdsq intikken. Elke week gaan we in de klas oefenen. Maar we gaan ook thuis typen. Want op het einde van dit schooljaar willen we allemaal klaar zijn tot en met les 10. Jammer genoeg konden twee leerlingen nog niet starten. Hun Google-account werkte niet. Maar deze week komt dat ook in orde.

Alle foto’s kan je bekijken als je op deze link klikt.
Fotoalbum: Leren typen

Schooljaar geopend

Vanmorgen hebben we het schooljaar echt geopend. We deden enkele spelletjes op de speelplaats. Daarna gingen we naar onze klas op de bovenverdieping. Er werd geen lint geknipt zoals wel eens bij een opening gebeurt. Maar een wasknijper hield twee kleurige linten bij elkaar in de deuropening. Met het wegnemen van de wasknijper konden we naar binnen.

Aftellen naar 1 september

Hallo, allemaal. Hebben jullie genoten van de zomervakantie? Nog heel even en dan is het voorbij. Woensdag start het nieuwe schooljaar. De juffen en de meester zijn er klaar voor. Jullie ook? Alvast welkom in klas 4C. We zijn met 20 leerlingen, 11 jongens en 9 meisjes. En het is de eerste keer dat jullie de hele week een meester hebben. ‘t Is een iets anders. Geniet nog van de laatste vakantiedagen en heel graag tot woensdagmorgen! Groetjes van meester Chris

Brengen jullie dit woensdag mee:
je schooltas (boekentas of rugzak), je hapjesdoos (met je naam er op), een drinkfles of drinkbeker, een map (ringmap, met kleppen of met een elastiek) en je turngerief van vorig schooljaar.

Woensdag wil ik ook graag weten of je dit schooljaar ‘s middags naar huis gaat, warm eet op school (in het restaurant) of als je je boterhammen meebrengt om in de klas op te eten. Het is handig als dat elke dag hetzelfde is, want je krijgt in het restaurant een vaste plaats. Vraag het even aan je ouders.