Met het groene groepje aan de slag!!

Vrijdag werd goed gewerkt in ’t Groen Plekske : de laatste wilgen werden gesnoeid, verhakseling werd verdeeld, de wilgeniglo werd bijgewerkt, de minituintjes werden klaar gemaakt voor de lente, … We namen ook enkele nestkastjes weg zodat alleen het nestkastje met camera overblijft. Zo hebben we meer kans op meesjes in dat nestkastje en is er ook meer voedsel voor de mogelijke jongen. We blijven hopen op meesjes!!!! Klik voor meer foto’s op de collage.

Nestkastje met camera

XperiBIRD.be is een educatief netwerk, waarbij scholen over heel België mezen op hun nest volgen. Een tijdje geleden ontvingen we een grote doos met daarin een nestkastje en een camera. Het kastje werd opgehangen in ’t Groen Plekske en vorige week installeerden we de camera in het nestkastje en…. jawel we hadden reeds verschillende keren bezoek van meesjes!!!! Je kan het leven in het nestkastje volgen via livestream op onderstaande link

https://www.youtube.com/channel/UCP9paYol8djHooj0UfXPYAg

de foto’s die door de camera worden genomen kan je bekijken door te klikken op volgende link :  https://photos.app.goo.gl/MRI8K8LJ08OBtQor2

De moeite waard!!!!

Dikketruiendag : Ruil grijs voor frisgroen!!

Klik op de foto en je kan genieten van het foto-album van onze school!

Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de verharde oppervlaktes in echte hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 tot 8 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit. Bomen, struiken en ander frisgroen kunnen ons redden: ze zorgen voor afkoeling en beschermen ons tegen wateroverlast. Ruil stenen, asfalt en beton voor #frisgroen! Hou het fris, divers en heerlijk wild!

In de klassen werd dit thema verduidelijkt, kinderen trokken naar buiten voor een buitenles (zelfs bij dit vriesweer!!!), we maakten superlange sjaals, we dachten na over de betekenis van dikketruiendag,….