The daily mile

Iedere dag lopen we een toertje op de speelplaats, om wat frisse lucht te krijgen. Zo kunnen we ons tijdens de daaropvolgende lessen beter focussen en concentreren.

Carnaval

Voor de vakantie vierden we carnaval. Sommige leerlingen waren zelfs onherkenbaar, door hun pruiken en verkleedkledij! 🙂
‘s middags aten we samen lekkere frietjes!

In de namiddag werden prins en prinses carnaval verkozen. De prins kwam uit onze klas en bleek nummer 5 te zijn 🙂 Proficiat, prins Dré!

 

Thema ‘carnaval’: hoekenwerk

Gedurende dit hoekenwerk, lieten we ons van onze beste kant zien. De kinderen gingen aan de slag met schmink, maar ook de juf vond dit wel leuk! Daarnaast knutselden ze een schuddoos en een masker. Tenslotte was er nog een hoekje met verkleedkleren én jawel, heerlijke pannenkoeken. Met veel hulp van mijn twee topchefs, zijn deze niet zwart geworden!

Week tegen pesten: stip it

Deze week is het de week tegen pesten. We lazen het verhaal ‘Eentje geentje het lieveheersbeestje’. Het lieveheersbeestje werd gepest omdat hij maar 1 stipje had. De anderen hadden er veel meer en lachten hem uit… Tot de koning zei dat hij héél bijzonder was! Er werd een groot feest gevierd en de pestkoppen schaamden zich dood…

Pesten vinden wij niet ok, wij doen daar niet aan mee! Dit kunnen jullie zien aan onze vier stippen: stip it!

Kloklezen

We kunnen de klok lezen tot op het uur! Om 10 uur maken we ons klaar voor de speeltijd. De leerlingen kunnen dit reeds goed helpen onthouden! 🙂


Toneelvoorstelling: Miss Wifi en Koebrev

Deze namiddag gingen we naar het toneel. Het was een enorm boeiende, adembenemende en vooral grappige voorstelling. De kinderen hebben heel wat afgelachen! Achteraf hebben de leerlingen een tekening gemaakt met wat ze van de voorstelling onthouden hadden.

Kronkeldidoe

Dinsdagmiddag gingen we te voet naar ter borcht. We gingen een hele leuke speelnamiddag tegemoet: kronkeldidoe.

Op onderstaande foto’s kunnen jullie zien, wat we er allemaal gedaan hebben. De kinderen waren doodop van al het spelen.

 

Gilles is jarig.

Gilles is jarig op 24 december, maar dan kunnen wij zijn verjaardag niet samen met de klas vieren dus deden we het wat vroeger 🙂

Gelukkige verjaardag Gilles!

Kersttoneel

Op donderdag vond de voorstelling van ons kersttoneel plaats. We hebben hiervoor lang geoefend, maar wat een prachtig eindresultaat!

Maria en Jozef

Engel, herbergier, Koning Herodes en soldaat

De herders (Jayden ontbreekt)De koningen
Mama Rachel en Samuel

Bezoek aan de dokter

Vandaag gingen we met zijn allen, met de bus naar de dokter. Een andere omgeving, maar er moest natuurlijk ook een beetje gewerkt worden…

Wat zijn sommige kinderen ongelofelijk dapper! Ondanks de zenuwen, konden ze de angst voor het spuitje toch wat achterwege laten.

Sintgekte!

De sint kwam vandaag langs op school en in de klas! Deze namiddag was er een geweldig optreden van de “pietenbende”, waarbij de kinderen zich enorm geamuseerd hebben. Er waren geen stoute kinderen dit jaar, iedereen kreeg een heerlijke chocoladeletter, die dan ook nog eens de beginletter van onze namen bleek te zijn. Super!