programmeren : stap 1 ( 12 januari )

Vandaag zetten we de eerste stappen tot het leren programmeren. We begonnen met het omzetten van codetaal naar een tekening. Bij de eerste stap deden we dit op papier door het tekenen van pixels. Het lukte bij de meeste kinderen echt al heel goed ! Knappe koppen in die klas van 3B zeg !

driekoningen in de klas ( 6 januari )

Zes  januari, feest van de drie koningen ! Ook in onze klas zaten drie koningen. Alle kinderen die wilden koning zijn, schreven hun naam op een blaadjes. Deze werden in een zakje gestopt. Daarna trokken we er drie namen uit. Deze kinderen werden onze koningen : Zusanna, Semih en Adam. Ze waren alledrie heel fier met hun nieuwe “beroep” !

Happy New Year !

Aan iedereen een fijn, gezond en hartverwarmend 2021 toegewenst ! Hopelijk slagen we erin om met zijn allen samen Corona te verjagen en kunnen we terug genieten van kussen, knuffels, knetters, knallen, fun en feest, en van allerlei leuke momenten het allermeest !

Kerstkaarten maken met piZap ( 14 december )

Vandaag leerden we in de klas werken met “piZap”, een leuk programma om kaartjes mee te maken. Na de nodige uitleg, mochten we per twee een kaartje ( of meerdere ) ontwerpen voor Kerstmis. Leuk ! Als je op de foto klikt, kan je ze allemaal zien. Alvast een fijne Kerstmis !

sinterklaas in de klas ( 5 december )

Aangezien zwarte Piet al heel veel pintjes gedronken had tijdens het vullen van de schoentjes, stelde zijn helper voor om geen pintjes meer klaar te zetten, maar wel een lekker alcoholvrij drankje te maken. Wij kozen voor een lekkere mocktail en schreven het receptje uit voor de helpers van de Sint. Op vrijdagmorgen lag ook een chocoladelolly en een mandarijn op iedere bank. Dank u wel Sint en Piet !

zwarte pieten in de klas ( 1 december )

We knutselden zwarte pietjes die ons nu een tijdje in het oog houden of we al dan niet ons best doen in de klas en niet teveel babbelen… Donderdag komt dan de echte zwarte piet naar school, tenminste als hij geen corona opgelopen heeft tegen dan . Hopelijk niet dus !! We kijken er al naar uit !

ongeval op de speelplaats van de Sint – Amandusschool ( 30 november )

Tijdens het weekend gebeurde een ongeval in Meulebeke. Een auto ( van wie ??? ) is de speelplaats opgereden en tegen een paal gebotst. In de auto lagen verschillende lege flesjes bier, een zak en een pluim. De nummerplaat doet ons vermoeden dat het misschien de Sint was of één van zijn helpers, zijn zwarte pieten. Mevrouw Katty belde de politie op, maar tot op de dag van vandaag weten we nog niets meer… spannend hoor …

Missieminder ( 27 november )

Vandaag was het “missieminder” – dag. Alle kinderen aten hun boterhammen en meegebrachte hapjes op. Super !

PS : de kinderen die niet klaar waren met eten in de vooropgestelde tijd, of wie naar huis ging om te eten, staan niet op de foto.

Proficiat aan de grootouders !

Een dikke bravo aan alle oma’s en opa’s ! In deze moeilijke tijden kunnen ze niet altijd hun kleinkinderen ontmoeten op een veilige manier, dus daarom dit zoenpasje. Zo zijn de lievelingen altijd bij hen !