Franse initiatie thema 4: Le saté de fruits

Alweer een thema afgewerkt! Wat gaat de tijd toch snel tijdens onze Franse lessen. We leerden iets meer over de fruitsoorten. We leerden: un citron, une poire of une noix de coco juist uitspreken. In de klas maakten we allen fruitaffiches. We zochten zoveel mogelijk fruit op in reclamefolders. We schreven de naam erbij in het Frans. 

Tot slot sloten we het thema opnieuw af met een doorschuif-carrousel. Daarin kwamen 5 activiteiten aan bod. De woordzoeker en memory mochten zeker niet ontbreken als vaste waarde. Ze maakten ook nieuwe affiches met zo veel mogelijk fruitsoorten. Ze oefenden de Franse woorden in via een race-spel en aan de hand van een werkblad. Heel wat ontdekplezier dus. 

Klik op de foto om meer te bewonderen.

Ik ben jarig tijdens de Paasvakantie !

Proficiat aan de drie jarigen ! Jérôme wordt op 3 april 9 jaar, Sam op 4 april 8 jaar en Anelis op 7 april ook 9 jaar. We wensen hen alledrie ook een heel fijne verjaardag toe ! Floris mag de laatste dag van de vakantie ook een kaarsje meer uitblazen, maar zijn verjaardag vieren we in de klas dan op maandag 15 april. Ook alvast een fijne verjaardag aan Floris !

Alles met de bal

Vandaag gingen we naar Ter Borcht voor “alles met de bal”. Daar konden we, onder leiding van de VILO, allerlei spelletjes doen met een bal. Het was een superleuke namiddag !

Franse initiatie thema 3: Des belles demoiselles

Het derde thema van de Franse initiatie zit erop. In de klas hoorden we een nieuw verhaal over 3 dames die mooie en kleurrijke hoeden maakten uit pluimen en bloemen. Zo leerden de kinderen veel kleuren kennen: noir, jaune, rouge, mauve ... We kunnen dit al heel vlot zeggen !

We sloten het thema opnieuw af met een doorschuif-carrousel. Daarin kwamen veel activiteiten aan bod. De woordzoeker en memory mochten zeker niet ontbreken als vaste waarde. Ze speelden ook een dominorace over de geleerde woordenschat. Tot slot was er ook een rad vol kleuren waarbij ze de kleuren in de klas moesten herkennen en benoemen. Heel wat ontdekplezier dus. 

Klik op de foto om meer te bewonderen.

de liter, deciliter en centiliter ontdekken

Enkele weken geleden deden we een meetcircuit over inhoudsmaten in onze klas. De kinderen herhaalden opdrachten met liter en centiliter. Ze ontdekten ook een nieuwe inhoudsmaat: de deciliter.
Er waren veel verschillende opdrachten met grote en kleine flessen. Ze leerden ook flessen rangschikken van minder naar meer. Bij vele oefeningen moesten ze vooraf schatten hoeveel er in een fles(je) kon. Dit was niet altijd zo evident... Klik op de foto om meer te bekijken.

Dank u Sint en piet !

Maandagnamiddag kwamen de Sint en zijn zwarte pieten naar school. Eerst keken we naar een voorstelling in de zaal. Daarna traden we op en kregen een zakje lekkers. Op dinsdag lagen picknicken in de paardenmandjes en op woensdag werden we verrast met heel mooi speelgoed. Dank u Sint en piet !

De warmste week

Op woensdag, marktdag, konden we met het derde leerjaar plaatjes aanvragen bij radio FM Gold voor de warmste week. Hierbij konden we een bijdrage leveren voor het aanmaken van vrijetijdspassen voor de kinderen van Meulebeke. Mooi initiatief, met dank aan het vijfde leerjaar.