Alles met de bal

Vandaag trokken we naar Ter Borcht voor “een zee van sport”. Na een inleidende dans werden we verdeeld in groepen, waarbij we telkens onder begeleiding van studenten van de sportschool, balspelen mochten uitvoeren. Het was een leuke voormiddag.

meester op de fiets

Vrijdag kwam de “meester op de fiets” en leerde ons hoe we zelf “meester ” kunnen worden van onze fiets. We moesten eerst allerlei opdrachten uitvoeren zoals al rijdend high five geven, een ring rond onze arm proberen te bemachtigen, rechts afstappen van de fiets bij een teken enzomeer. Wanneer dit alles goed lukte, mochten we het parcours op. Dit was een weg die we moesten volgen met hindernissen, ronde punten, voorrangsmaatregelen en dergelijke. Heel leuk, alleen het weer was ons die dag niet zo goedgezind. Maar ondanks dit deden we dapper door ! Super !

Wero : thema verwarming

In de weroles zijn we nog bezig met het thema “verwarming”. We waren benieuwd hoe onze school eigenlijk verwarmd wordt en daarom gingen we, onder leiding van Lieve, naar de kelder waar de verwarmingsinstallatie staat. De kinderen keken hun ogen uit en hebben heel wat bijgeleerd. De verwarming uitdoen is niet alleen maar het kraantje in de klas toedraaien, maar er komt heel wat meer bij kijken. Nu weet iedereen hoe dit werkt als we volgende week dinsdag op dikke truiendag geen verwarming in onze klas zullen hebben…

wero techniek : hoe verwarm je het ?

https://photos.app.goo.gl/9tvD1CVDQRetvQmCA

Als inleiding op onze wero/techniekles over verwarming konden de kinderen brainstormen in groepjes over alles wat een warmtebron is, wat warmte geeft aan de mens, onze omgeving, … Daarna schreven ze bij iedere gevonden warmtebron één of meerdere letters : waar tref ik deze warmtebron aan :  T ( thuis ), S ( school ), E ( ergens anders ). Er kwamen verrassend mooie antwoorden op het blad. In een volgende stap gaan we een stukje verder : waaruit halen de verwarmingstoestellen energie om te kunnen werken en hoe werkt verwarming nu eigenlijk ?

6 januari, driekoningen

Vandaag lagen in de klas 19 geheimzinnige zwarte zakjes. Wat zou daarin zitten ? De kinderen mochten er allemaal eentje uitkiezen en pas als iedereen er eentje had, mochten de zakjes opengedaan worden. In drie zakjes zaten de namen van de drie koningen, in de andere 16 zakjes zaten smileys. Ook zat er voor ieder  kind een klein zakje snoepjes in. Maar wie werden nu de drie koningen van klas 3B ? Rarara… op de volgende foto’s kan je het zien…

feestberen

Terug naar de tijd van toen, toen de kinderen nog moesten leren naaien in de klas. Ook in onze klas waren wat kinderen die dit graag eens wilden proberen en omdat we in de tijd van de Sint en Kerstmis waren,  naaiden ze een speelgoedbeer of feestbeer. Nog een neusje, twee oogjes en een strik en klaar is hun vriend ! Veel plezier ermee !

Sint en de zwarte pieten op school ( 5 december )

Deze morgen mochten de kinderen van het derde leerjaar de Sint en zijn helpers afhalen in de Karel Van Manderstraat. De heilige man en zijn pieten werden met een fanfare begeleid tot aan de schoolpoort. Daarna speelde een orkest van 7 kinderen hele mooie sinterklaasliedjes voor iedereen.

Tijdens de voormiddag bracht Sinterklaas een bezoek aan de kleuterklassen. In de namiddag was er voor de kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar een heus spektakel, waaraan  de kinderen interactief konden deelnemen. Als dat niet leuk was ! Amaai, wat een zotte zwarte piet was dat !

Als kers op de taart bracht de Sint dan nog een bezoekje aan alle klassen, waarbij hij in onze kring wijze woorden vertelde aan alle kinderen : “zorg goed voor elkaar !”

boekenbeurs op school ( 26 november )


Gisteren ging op onze school een boekenbeurs door. Alle kinderen kregen tijdens de lesuren een rondleiding doorheen de boeken, na school kon iedereen die wilde er de lievelingsboeken aanschaffen. Whaawh, al die mooie boeken zeg … om bij te watertanden …