MET PENSIOEN

Na een 41-jarige loopbaan aan de Sint-Amandusschool neem ik afscheid – officieel – op vrijdag 29 januari 2021. Meester Geert gaat met pensioen.

Van die 41 jaar als “leerkracht’ stond ik maar liefst 37 jaar in mijn geliefkoosde leerjaar, nl. het vijfde !

Ik neem nu afscheid van de gang van het vijfde en van mijn klas (ik zei soms smalend ‘mijn atelier’).

Ik wil alle huidige leerlingen en ex-leerlingen, alle collega’s, directeurs, poetspersoneel, werklieden, zorgleerkrachten,… en ook alle ouders bedanken, die gedurende die 41 jaar, met mij hebben samen gewerkt.

Bedankt voor het in mij gestelde vertrouwen.

Meester Geert D’haene.

NIKI DE SAINT-PHALLE

In de lessen muzische opvoeding (beeld) zijn we bezig aan een kunstwerk met de technieken van de Franse kunstenares Niki de Saint-Phalle. De grondlaag voor dit werk werd reeds aangebracht.

CHROMEBOOKS

De chromebooks worden in ons vijfde leerjaar optimaal gebruikt in al onze lessen. De kinderen volgen vrij regelmatig mee in een i3-les, maken presentaties en ‘bingelen’ tussendoor.

INSTAPLES WISKUNDE blok 6

Iedere nieuwe lessenreeks (blok) in onze nieuwe methode ‘Reken maar’, begint met een leuke instaples. Voor de instaples blok 6, konden kinderen per juiste oefening een aantal K’NEX stukken verdienen. Na de volledige oefenreeks te hebben opgelost moesten ze proberen in groep een zo mooi mogelijk werkstukje met deze stukjes K’NEX te maken. Leuk !!

WENSEN

Voor jullie allen, kinderen en ouders :

Een zalig Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. Moge het nieuwe jaar alles brengen wat ons hartje verlangt en laat ons hopen dat wij straks opnieuw met zijn allen een ‘normaal’ jaar mogen beleven.

HOKEN METEN

Voor de eerste keer hanteerden wij ook de graadboog, om verschillende hoeken juist, nauwkeurig te meten of er zelf één te tekenen.