Carnaval

Op vriidag 9 februari vierden we carnaval. Een heel fijne dag!

Geniet alvast van de sfeerbeelden!

 

Bezoek aan de secundaire scholen

Op 1 februari trokken we richting Tielt om kennis te maken met enkele secundaire scholen, nl. Regina Pacis, SJI en De Bron.

De leerlingen konden hier en daar een les meepikken, maakten  kennis met leerkrachten en opvoeders, gingen op verkenning door het schoolgebouw, …

Met een zak vol informatie fietsten we terug naar school!

Meer foto’s vind je hier.

 

De warmste week

Op 6 december gingen we met de zesdes naar de markt om het project ‘De warmste week’ van het vijfde leerjaar een hart onder de riem te steken.

Het was er heel gezellig. Bovendien leverde hun project een hele mooie opbrengst op! Klik op de collage voor meer foto’s.

 

Reanimeren op school

Onze klas kreeg ook het bezoek van Silvie van reanimeren op school. Alle jongens en meisjes luisterden heel geboeid naar de uitleg. Wat te doen als er iemand bewusteloos is? Wat te doen bij verstikking? Na de theorie was er ook nog de praktijk. Kijk hier even mee. Goed gedaan, jongens en meisjes!

Op tocht door India

In de klas maakten de leerlingen kennis met de Indiase cultuur en enkele kinderen uit India. Na de kennismaking werden ze helemaal ondergedompeld in het inleefatelier van Studio Globo. Het was een fijne reis door India! Vlieg je nog even mee naar India? Klik hier.

Mmm… chocolade!

Wat is er nu heerlijker dan een stukje chocolade. Maar waar komt de chocolade vandaan? Aan de hand van verschillende opdrachten kwamen we meer te weten. Ook een uitstap naar Brugge kon hierbij niet ontbreken.

Geniet mee!