Zweminstuif 12 maart (L2)

Tijdens de zwemnamiddag konden de leerlingen allerlei oefeningen en spelletjes spelen over het volledige zwembad. Ze zwommen met kledij aan, legden een parcours af in het water, probeerden elkaar met matten naar de overkant te brengen, sprongen van de springplank, liepen op de loopmat, glijden van de glijbaan,… Hun geleerde vaardigheden van de voorbije lessenreeks konden ze toepassen tijdens de spelletjes en oefeningen. Plezier verzekerd! 😉

Geniet mee van de foto’s via deze link.

Links en rechts – Lateraliteit – Vloeiend bewegen (L1)

Tijdens de turnles deden we verschillende oefeningen en spelletjes rond links en rechts. De leerlingen maakten zelf hun parcours door gebruik te maken van instructies door een klasgenoot (links, rechts, onder, boven,…). De leerlingen leerden door verschillende oefeningen 2 of meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd te bewegen. De leerlingen deden ook individuele oefeningen om vloeiend te leren bewegen .

Geniet mee van de foto’s via deze link:  https://photos.app.goo.gl/fWL7ifgzs5pCrVm78

 

Relaxatie – Kinderyoga – muzikale bewegingen (L1)

De leerlingen van het eerste leerjaar konden tijdens de les genieten van enkele relaxatie oefeningen. Ze leerden om hun lichaam onder controle te krijgen door ademhalingsoefeningen uit te voeren. Ook werkten de leerlingen in kleine groepjes om enkele leuke kinderyoga houdingen na te bootsen. Na de les konden de leerlingen de turnzaal verlaten met een rugzakje vol trucjes om hun lichaam en hoofd helemaal ‘zen’ te krijgen.

De foto’s vind je hier!

Laserparcours en paracommando (L1)

De leerlingen van het eerste leerjaar werden vandaag voorbereid om een missie te doen. Eerst kregen ze een kruip- en sluiptraining doorheen een parcours. Daarna kregen ze een training via paracommando’s uitgevoerd door de leerlingen. De leerlingen waren klaar om het museum te betreden en het laserparcours te doorlopen om hun missie te doen slagen. En dat is hen ook gelukt!

Geniet van de foto’s via deze link.