Helm op, fluo top !

Elk dag trekken we ons fluohesje aan om naar school te gaan. Fietsers zorgen voor extra veiligheid en zetten ook een helm op. We deden ons best daarvoor en we werden dagelijks beloond met stickertjes. We kleefden onze persoonlijke stickerkaart vol en slaagden er bovenop nog eens in om de klassikale posterkaart vol te krijgen tegen eind februari.  Het is ons gelukt! We zijn er fier op. Juf nam een foto en stuurde die door. Wie weet….. misschien is het ons gelukt om een prijsje binnen te halen…..

 

Workshop blinden en slechtzienden

In het 4de leerjaar hadden we bezoek van de blinden en slechtzienden. De kinderen konden ervaren hoe het is om blind of slechtziende door het leven te moeten gaan. Léthitia, Jan hadden allerlei hulpmiddelen mee om dit te demonstreren. Nick had zijn beste vriend (een blindegeleidehond) mee.  Het was een hele boeiende voormiddag.

Bekijk je de foto’s via de link?

https://photos.google.com/album/AF1QipPV8CcLQa_LGBxJ6i7UQqNahZcNevfai5tNeb5N/photo/AF1QipMz-aDk59ihCao7-7QgjKJ1IsZlyXL4srifjPXW

 

 

 

 

 

muzische activiteit – improvisatiegesprekken – in de wereld van de “voorwerpen”.

In de wereld van de voorwerpen gebeuren soms rare dingen. Ze komen elkaar plots tegen en slaan een babbeltje. Er is heel wat gaande! De kinderen waren de spreekbuis. Kinderen hebben een grote fantasie; ze konden zich heel sterk inleven in deze wereld van de voorwerpen. 🙂  Het was soms heel ernstig maar ook vaak hilarisch!

de link: https://photos.google.com/album/AF1QipM_uM2c2KlCvs2PnuAafau8peVcwzRatVO9YtWh

 

Carnaval 2020

Carnaval …. een hele leuke dag !

Het was weer een hele leuke dag. De kinderen en de leerkrachten waren weer tip top verkleed. De leerkrachten en enkele leerlingen van 4-5-6 traden op. In elke klas waren er verschillende activiteiten georganiseerd. ‘s Middag konden we samen genieten van de frietjes! Ook de prins en prinses carnaval werden gekozen! Kijk je mee naar de foto’s ?

AF1QipO6_mDvuEqLgkaJ30cYRnjGMKdNv64b3ozR1bm2_sAqnnnlh8ngO2a8pzZiuppbDw?key=NUJXV09NRTk3SjRVcm9pc0FVTEQ4UEIzc3g2bDFR

Advent

De advent is begonnen. Deze week lieten we een eerste kaarsje branden. We hielden samen met het 4de-5de-6de leerjaar, met  priester Rudy en alle leerkrachten een adventsmoment.  We wachten weer hoopvol (=groene kleur van de adventskrans) en liefdevol (rood lint) op Kerstmis. Dat wordt voor velen weer een gezellige tijd ! Maar willen we toch ook eens denken aan de mensen die het moeilijk hebben…..misschien kunnen we op een of andere manier helpen ?

 

 

Het regenboogmoment – optreden 4de leerjaar

Regenboogmoment

Het vierde leerjaar nam ons mee naar de energiegrot waar we mijnmannetjes ontmoetten die van steenkool, olie en gas waardevolle energie maken. Maar de grondstoffen raken stilaan op… De kinderen gingen op zoek hoe zij zelf energie kunnen besparen, zonder dat ze aan comfort inboeten.  Ook Fien van onze klas liet haar muzikaal talent zien .

Aan alle kinderen van het 4de een grote proficiat !

 

https://photos.google.com/share/AF1QipNqlGCj54G-T_ipqc24qk5sbOXyFd0zeA_QmuqjKQ6P-lbl9DbnRisl3h2D_T1syg?key=Z1VBRHViVjJqY3hwdXdIbnAxQ0h0UHNRT09Da0F3

https://photos.google.com/share/AF1QipNqlGCj54G-T_ipqc24qk5sbOXyFd0zeA_QmuqjKQ6P-lbl9DbnRisl3h2D_T1syg/photo/AF1QipOZfsetNbocrjVPwWOuGLgI_Ki5LdKNOdyp3tjP?key=Z1VBRHViVjJqY3hwdXdIbnAxQ0h0UHNRT09Da0F3

 

spelend leren – coöperatief leren

Gezelschapsspelen …. leuk!  Door samen spelend te leren = coöperatief leren steken onze leerlingen heel wat kennis op. Via het gezelschapsspel “kwartet van de werkwoorden” leren kinderen spelenderwijs over de werkwoorden. De begrippen “infinitief, stam, tegenwoordige tijd en verleden tijd” worden hier al spelend duidelijker gemaakt. De kinderen vinden het leuk en de juf ook. De doelen worden op deze manier zeker en vast bereikt. In elk van onze kinderen zit de drang om te winnen! Goed bezig, gastjes! 🙂 https://photos.google.com/album/AF1QipPqxq97_Nk2rc2sQd9Q9Ari82SeOukbngXLB9m2