gedichtendag 2021

Wat prijkt daar op het bord? Een envelop? We maakten die open. We moesten verschillende rebussen oplossen. We ontdekten verschillende woorden. Met die woorden maakten we een zin. Het was een boodschap: ga op zoek naar gedichten; ze waren verstopt onder onze banken. En we hebben die gevonden!  Met die gedichten gingen we aan de slag. We leerden in de klas over “vormgedichten”.  Iedereen is nu bezig om een vormgedicht te maken van het gedicht dat ze kregen. Ik ben benieuwd…. het werkje wordt verder afgewerkt thuis…..

Hier is de link

Regenboogmoment van januari online volgen in de klas

Het RBM gaat online door in de eigen klas. Onze school past zich aan aan de coronamaatregelen. We kunnen niet live gaan kijken maar zo lukt het ook prima! Met de klas volgen we mee op het digibord. Hier zie je het bewegingsmoment. De kinderen doen gezellig mee in onze klasbubbel. 🙂

Hier is de link met foto’s en filmpjes

 

Het wekelijks halfuurtje talentenarchipel

Wekelijks houden we een halfuurtje “talentenarchipel”. Ze gaan op reis naar het talenteneiland. Er zijn heel wat eilandjes te bezoeken: denk-, muziek-, taal-, beeld-, samen-, fijn-, beweeg-, natuur/techniek-, wil/durfeiland.  De kinderen kunnen activiteiten kiezen uit de talentenshop om zo hun talenten te tonen in de klas.

Welkom 2021 !

Dag kinderen, ouders en familie,

Een nieuw jaar is gestart! Eentje vol hoop! Moge het een mooi en gezond 2021 worden voor iedereen! Moge het weer een beetje normaal worden.

In december hebben we in de klas ons voorbereid op het nieuwe jaar. Nieuwjaarsbrieven werden klaargemaakt en wellicht ook voorgedragen aan onze ouders, meter en peter.

De voorbereiding  was een leuke, drukke tijd voor de kinderen. Met veel enthousiasme hebben ze hun creativiteit laten botvieren en met trots hebben ze de nieuwjaarsbrieven overhandigd aan hun ouders, meter en peter.

de link

 

 

 

 

 

 

 

Ik wens aan alle kinderen, aan hun ouders en hun familie een GEZOND en spetterend Nieuwjaar! 

We houden het toch nog safe, ok? En we hopen op een goed nieuw jaar !

Liefs, juf Katrien

 

Nieuwjaar 2021 komt weldra!

We zijn ook bezig met de nieuwjaarsbrieven. Hoopvol kijken we uit naar het nieuwe jaar 2021! Moge het een beter jaar worden ! Moge we verlost worden van die Corona! Moge we terugkeren naar het gewone normale leven! We zijn echt hoopvol!

De kinderen amuseren zich met het maken van de nieuwjaarsbrieven voor mama, papa, oma en opa,  meter en peter. Ze zetten hun beste beentje voor!

Hier is de link van jullie bezige bijtjes ! 🙂

Advent – Kerstmis

We hoorden het verhaal van Simon. Hij was de weg kwijt…. Hij was niet zo goed bezig in zijn leven. Door de steun van zijn vrouw Sara is hij op zoek gegaan naar het Licht. Hij heeft het gevonden! Dit verhaal projecteerden de kinderen op zichzelf. Ook wij zijn soms zoals Simon. Ook wij zijn soms niet zo goed bezig in ons leven. In de klas hebben we allemaal een adventspuntje. Hoe kunnen we het beter doen thuis? op school? in de klas?  De kinderen noteerden dat bij hun adventskrans; een werkpuntje waaraan ze willen werken opdat het beter zou gaan.

We bereiden ons zo voor op Kerstmis. Dat is voor velen een hele mooie en warme tijd. We maken wat meer tijd voor elkaar in ons gezin. We vergeten ook oma en opa niet. In deze tijden van Corona hebben zij het ook lastiger dan anders… De kinderen hebben nagedacht over het Licht. Hoe kan ik een lichtje zijn voor mama, papa, oma, opa, een vriend of vriendin,…. ?

 

Gebruiken wat je hebt, is gewoon weg top !

In de klas praatten we in het thema MOS over “Formistaaastisch! Gebruiken wat je hebt, is gewoonweg top” ! De kinderen dachten na wat ze niet weg gooiden en nu nog steeds gebruiken. Dit is hun resultaat:

Nog meer te zien in deze link:

https://photos.google.com/share/AF1QipP02VsIy6Tv9LI_kOZFgMwIHWaxAc4YZGHTA4Iy5Uheyb6kuv7Rkf6FtG38geVtVw?key=VGR0M2NRVkNzNUZxYzIxX3R2am8yMk1DMW1sNmRB

Ook eten we alles op uit onze boterhamdoos….. tot het laatste kruimeltje! De ganse school deed mee !

https://photos.google.com/share/AF1QipPy_OfDnYVfGC07F6qtZxw8Opq4gl4bcRzIEVYdekunaze84gWWJ6bjPNUOHYRY6A?key=X2pIQ25XdnBXRzR0N1loVUNPMVZPY014MTQzd0JR