Complimentjes!

Vandaag was het de universele dag van de complimenten. Dit is wel een leuke dag, want … wie krijgt nu niet eens graag een complimentje!

De juf deelde post-its uit met de namen op van iedereen uit de klas, ook de juf. Elk van ons kreeg een naam, niet de eigen naam, en je schreef bij die klasgenoot een complimentje op!

Klik op de collage voor alle foto’s.

Taal – woorden die knallen!

We zijn in de taalles bezig met het taalthema ‘Ik ben bang dat ik ontplof’. In de les ‘Woorden die knallen’ werkten we met gedichten in het Engels. Iedereen kreeg een gedicht, probeerde het te begrijpen en te lezen. Daarna gingen we naar buiten en lazen we de gedichten voor aan elkaar. Er zijn al heel wat kinderen in onze klas die goed Engels kunnen!

Klik op de collage voor alle foto’s.

 

Europa (deel 2)

Vandaag werkten we de laatste les af van het thema ‘Europa’. We hebbben allemaal ons land van de EU gevonden, we hebben er een collage van gemaakt en ons land voorgesteld aan de andere kinderen. We leerden over de Europese instellingen, over migratie, over het ontstaan van de Europese Unie, …

Vandaag hebben we het thema samengevat. We deden dit deze keer eens individueel: zelf op zoek gaan naar 4 sleutelwoorden per les. Dit lukt al redelijk goed!

Klik op de collage voor alle foto’s van het thema.

 

Ijsblokkenrace

Je miste misschien enkele handdoeken uit je keukenlade … of je aluminiumfolie was nergens meer te bespeuren …
Maar dit was allemaal voor een goed doel: de ijsblokkenrace!

We werden uitgedaagd door onze schepen Danny Bossuyt om op zoek te gaan naar een manier om onze ijsblok zo min mogelijk te laten smelten.  We gingen met andere woorden op zoek naar een natuurlijke manier om te isoleren. We deden eerst een test met een klein ijsblokje. Hier kwamen er al enkele goede dingen uit, vb. veel laagjes gebruiken.

Omdat het zo’n koud weer is, breien we er nog een extra weekje aan. Na de krokusvakantie wegen we nogmaals onze ijsblok.

Klik op de collage voor alle foto’s.

Europa

We zijn gestart met het thema Europa. Hierin komen heel wat dingen aan bod. We leerden meer over enkele landen uit Europa. We bekeken Europa staatkundig en natuurkundig. We leerden zoeken met Google Earth. En er volgt nog heel wat …!

Bij elke les die we tot nu toe hadden zat er een opdracht waarbij we een tip konden verdienen om ons eigen land van de Europese Unie te raden.
Het ene land is al sneller te raden, dan het andere. Maar voor de vakantie konden we het allemaal vinden. We zullen hiervan nu nog elk een collage maken in een presentatie en ons eigen land voorstellen aan de klasgenoten.

Klik op de collage voor alle foto’s.

Carnaval!

Carnaval in coronatijden … zo slecht was het niet hoor! We startten de dag met een leuk spel over De wereld … mijn wereld. Daarna deden we een kahoot quiz.
Na de quiz konden we een carnavalknutselwerk maken naar keuze. In de namiddag deden we hoekenwerk.

Klik op de collage voor alle foto’s!

Instaples blok 7

We hebben de proef van blok 6 achter de rug. Hij is ondertussen ook al verbeterd in ofwel een groepje bij de juf of samen met een tutor/als tutor in een duo.

We zijn woensdag ook al gestart met blok 7. Elk blok start met een instaples. Deze keer speelden we BINGOOOOOO!

Klik op de collage voor alle foto’s.

Gedichtendag 2021

Vandaag, tussen het afscheid nemen van Meester Geert door, was er ook nog gedichtendag!

Het thema dit jaar was SAMEN. In de klas hing een enveloppe aan het bord. De kinderen moesten samen een rebus oplossen. De rebus vertelde hen dat er een enveloppe verstopt zat onder een bank. De kinderen gingen meteen op zoek. In de enveloppes zaten gedichten rond het thema ‘SAMEN’.

Volgende week proberen we eens uit of we samen een gedicht kunnen maken …

Klik op de collage voor alle foto’s.