thema: grenzen van het leven

In februari en maart werkten we in godsdienst een thema uit rond 'grenzen van het leven'. Er waren heel wat groepsopdrachten bij. Zo leerden ze 4 belangrijke verenigingen kennen: de Sint-Vincentius-vereniging, de beweging van Don Bosco, Gasthuiszusters Antwerpen en Tralies uit de weg. Op het einde van het thema kregen de groepen 7 korte verwerkingsopdrachten. Klik op de foto om meer te zien.   

beeld – pointillisme

In februari maakten we een onomatopee met een vleugje pointillisme. We werkten eerst verschillende lagen uit in gekleurd papier. Een wolk, tekstballon of stekelige ronde kon niet ontbreken. Nadien bedachten we een leuke klanknabootsing om in de tekstballon te kleven. Die letters werkten we af met stippen zoals het pointillisme. Klik op de foto om enkele foto's te zien tijdens het werken.

Humor – HA ha HA!

In onze taalles zijn we klaar met de voorbereidingen voor ons hilarisch klasfestival!
We hebben eerst allerlei soorten humor leren kennen. Daarna mochten we zelf kiezen met welke soort we aan de slag gingen.
Er worden cartoons gemaakt, sketches voorbereid, teksten geschreven, moppen gezocht …
Morgen is het zover … Dan is het ons hilarisch klasfestival!
Morgen komen er dus nog meer foto’s in dit album.

De dode hoek

Gisteren kregen we les over de dode hoek.
Eerst bekeken we samen met een politieagent het filmpje met meneer Boma over de dode hoek.
Daarna gingen we naar Vondel. Op de parking stond een vrachtwagen. Binnenin kregen we uitleg van een vrachtwagenchauffeur die vertelde hoe een vrachtwagen indraait, hoeveel een vrachtwagen weegt en dus niet zomaar kan remmen, …
Rond en in de vrachtwagen bekeken we op welke plekken je nu gezien bent als voetganger/fietser rond een vrachtwagen.
Zo leerden we dat je zeker niet net voor of net achter een vrachtwagen mag staan. Er is één héél belangrijke regel: Zorg dat je OOGCONTACT kan maken met de vrachtwagenchauffeur. Dat wil zeggen dat jij hem kan zien en hij jou kan zien.
Klik op de collage voor alle foto’s.