Oudervriendelijke school

We bundelden samen met het oudercomité foto’s, waarbij ouders een aandeel hebben in het schoolgebeuren, in een boek. Het boek werd opgestuurd naar VCOV, de overkoepelende organisatie van de ouderverenigingen van het vrij onderwijs. Op 21 mei brachten 2 personen van het VCOV- samen met de voorzitter van het oudercomité Filip Leupe- een bezoek aan onze school

We kregen het heuglijke nieuws dat we het label waardig zijn. We zijn daar dan ook terecht fier op! We zijn dan ook alle ouders dankbaar die, vrijwillig en met veel liefde voor de kinderen van onze school, meewerken aan allerhande schoolactiviteiten. Op 6 juni mochten we het label afhalen.

 

 

 

Uitnodiging vakantiezoektocht

            

Een eenvoudige fotozoektocht van circa 30 km met als thema: ‘Hoog en laag’.  De  tocht loopt langs een golvend parcours en kan zowel met de wagen als met de fiets gereden worden. Hierbij nodigen we je dan ook heel vriendelijk uit om samen met ons te genieten van het landelijke maar prachtige landschap in het zuidoosten van onze provincie. Een ontdekking meer dan waard !

De keuze van het thema verplichtte ons te kiezen voor één grote lus en daar het reliëf niet stopt aan de gemeentegrens doen we ook een aantal omliggende gemeenten aan.

Ook al kan het in één rit, toch hoef je de zoektocht niet in één keer af te werken want je hebt tijd tot 15 september 2013 om de zoektocht tot een goed einde te brengen.

We verdeelden het parcours netjes in drie delen en voor elk deel worden er 10 duidelijke foto’s aangeboden. Bij elke gevonden foto wordt een eenvoudige vraag in meerkeuze gesteld (maximum 2 antwoorden). Je hoeft dus niet te pennen! Goed uitkijken om de antwoorden te vinden is wel de opdracht! In het aangeboden parcours onderstreepten we alvast de straatnamen zodat je het gefotografeerde, mits goed kijken, vrij vlug kunt vinden in deze straat. Langs het parcours dien je ook 10 puzzelvragen op te lossen.

De fotozoektocht staat open voor Meulebekenaren en niet-Meulebekenaren. Voor beide groepen deelnemers wordt een aparte maar gelijkwaardige prijzentafel voorzien.

Heel veel zoektochtplezier !

DEELNEMINGSFORMULIEREN:      aan € 8

 

– Bakkerij ‘Danny Lapeere’         Kapellestraat 39            Meulebeke

– Bakkerij ‘Lieven D’Haeye’        Kasteelstraat 27            Meulebeke
– BNP Paribas Fortis                    Markt 24                      Meulebeke
– Frituur ‘De Sneppe’                   Markt 13                       Meulebeke

– Taverne ‘Den Beer’                    Markt 14B                    Meulebeke

– Antoon Belaen                           Kasteelstraat 48           Meulebeke
– Guido Devolder                         Nieuwstraat 6               Meulebeke
– Martine Belaen                          Nieuwstraat 32             Meulebeke
– Marc Deconynck                       Regentiestraat 12         Meulebeke

Prijsuitreiking + supertombola met onder meer de geroemde groente- en fruitemmers, in OC-Vondel, zaal Bottelarij:

ZATERDAG 5 OKTOBER 2013 OM 20 u.

Organisatie: Werkgroep ‘milieuzorg op school’, Sint-Amandusschool Meulebeke, ten voordele van het ‘Educatief reservaat ’t Groen Plekske’ en de ‘groenvoorziening’op school.

Voor meer info: Guido Devolder, Nieuwstraat 6, 8760 Meulebeke

tel. 051 48 71 60