Start to run

Onder een stralende zon startte vandaag de 12de editie van onze “Start to run”. Deze laagdrempelige activiteit past volledig in ons gezondsbeleid: kinderen aanzetten tot beweging. Het album wordt de komende weken telkens aangevuld.

 

Regenboogmoment februari 2019

Met reporter Anna stonden we stil bij de global goal goede gezondheid en welzijn. De kinderen van het derde leerjaar toonden dit aan de hele school. Imke en Thibeaut konden er niet bij zijn. Gelukkig hadden ze via hun vlog ons duidelijk gemaakt dat verdraagzaamheid een belangrijke waarde is. Chiel kwam dit als speler van Club Brugge nog eens extra in de verf zetten. Lander uit het tweede leerjaar nam de hele zaal op sleeptouw met zijn danstalent. Enkele meisjes uit het vierde leerjaar verrasten ons met een toneeltje. Welkom aan Zani: een nieuwe leerling op onze school! Proficiat aan Jarno met zijn broertje Leon!

 

Dikketruiendag

Onze school heeft aandacht voor het leefmilieu van nu en morgen. Wij werken daarom met onze leerlingen rond de uitdagingen die de klimaatopwarming met zich meebrengt. Door een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten, verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en leveren we inspanningen om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken. Maar er is natuurlijk meer nodig. Het thema van dit jaar is ‘de klimaatflandriens’ die de auto laten staan en door weer en wind naar de school of het werk fietsen. Ook in de winter ruilen we de auto voor onze fiets. Zo daalt de uitstoot van CO2 en fijn stof nog meer, is er minder lawaai en gaat de luchtkwaliteit in en rond onze school er fors op vooruit. Als school gaan we in op de oproep : We promoten de fiets, gaan te voet, nemen deel aan Dikketruiendag!