Kerstviering 2023

Deze morgen vierden we samen met alle kinderen, juffen, ouders en grootouders al een beetje kerstavond. Een stil moment waar we mogen vieren dat het Licht opnieuw geboren wordt. Het was een sfeervolle viering met ruimte om (meer) mens te worden. Klik op de foto voor het album.

 

Klimaatbende L5 2023 – startmoment

Onder een blauwe lucht en met een winterzonnetje trok het groene groepje van L5 naar het Robinsoneiland om er een ligusterhaag te planten. Schepen Danny vertelt ons iets over het verminderen van CO2 en het planten van bomen en struiken. De klimaatbendevlag werd voorgesteld, de kinderen plantten de haag en werden getrakteerd op een chocomelk. Met modderlaarzen en een 2de opdracht stapten we terug naar school. Klik op de collage voor meer foto’s.

Sint op school

Eindelijk was het zover… ! Sint en 2 pieten kwamen ’s morgens aan op de speelplaats van de Karel van Manderstraat in een cabrio. De hele dag stond in het teken van beweging. De pieten waren immers stram en stijf van de lange bootreis. Maar geen probleem…. alle klassen lieten de Pieten tonen hoe het kan via dansjes en sportmateriaal.

In een heus sinterklaastheater leefden de kinderen van de onderbouw ’s namiddags mee met Emma en Ruben. Sinterklaas was ontvoerd door buitenaardse wezens.

Ook de kinderen van de bovenbouw werden niet vergeten. Elke klas kreeg een bezoekje van de Sint en de 2 pieten.

Tot slot was er een fijne attentie voor elk kind: een lekker snoepzakje. Dank je Sinterklaasje!

Klik hier voor alle foto’s!